Hemstilat är tillbaka – och nu erövrar vi världen!

startsida_appstoreHemstilat-kollektivet presenterar stolt: Wood – the core of Scandinavian Design.
En app som för vidare arvet från inredningstidningen Hemstilat, men med en ny målgrupp: Världen. Eller snarare de engelskspråkiga runt om i världen som fascineras av trä som material och Skandinavisk inredning och design.

‒Träet har fått ett rejält uppsving de senaste åren inte bara i Sverige, utan i hela världen. Det här är vår hyllning till träet, DIY (do it yourself), hantverk och skandinavisk design, berättar Hemstilats chefredaktör, Frida Arnqvist Engström.

Appen, med ett introduktionspris på 22 kronor, är specialdesignad för iPad och bjuder på såväl vackra bilder som fördjupad läsning:

‒Vi har tänkt på trä i alla möjliga vinklar. Allt från en unik intervju med arkitekten bakom Ingmar Bergmans fantastiska furuinredda hus på Fårö till DIY-projekt och furunostalgi i form av Ikea-klassikern Ivar, förklarar Frida Arnqvist Engström.

Till skillnad från de flesta app-magasin i Apples App Store är Wood – the core of Scandinavian Design uteslutande gjord för att upplevas på en surfplatta. Mycket omsorg har lagts av designteamet med Creative Director Marie Sörberg i spetsen på att skapa en interaktiv upplevelse med både ljud, bild, text, extramaterial, länkar och video.

‒Tidigare har vi gjort magasin av trä, nu har vi gjort ett magasin om trä, säger projektledaren Anders Engström. Frida och jag har jobbat med både papperstidningar och webb i över ett decennium. Nu använde vi oss av verktyget Mag + och resultatet är både webb och tidning – ett fullfjädrat interaktivt magasin, som vi är mycket stolta över.

LADDA NER APPEN HÄR >>

woodlogoBAKGRUND – OM HEMSTILAT:
I september 2011 kom tidningen Hemstilat ut. Ambitionen var att göra en hemindredningstidning för ‘Hemstilare’, människor som själva skapar stilen. Som inte ängsligt kopierar grannen eller följer senaste trenden. Människor som tar saken i egna händer. Gensvaret var mycket postitivt och många har påmint redaktionen om att de vill se ett andra nummer. Sommaren 2012 beslutade sig Hemstilat-kollektivet för att ge projektet en ny riktning, och arbetet med appen påbörjades.

Hemstilat-kollektivet består av skribenter, formgivare, fotografer, illustratörer, stylister och kompositörer hopförda av makarna Frida Arnqvist Engström och Anders Engström. Frida är journalist och föredragshållare med bloggen Kurbits.nu och företaget Kurbits Media som bas. Anders har mångårig erfarenhet som redaktionschef , bloggare och redaktör och jobbar till vardags som utvecklingschef på it-förlaget IDG.

 

PRESSBILDER:
Du hittar högupplösta bilder på vår pressajt: www.hemstilat.se/press