Hemstilat nummer två – det här händer!

I skrivande stund är det sommar. Mitt i sommaren och kärnan i Hemstilats redaktion har samlats mitt i Sverige (Härnösand) för att göra upp planerna för nästa nummer av Hemstilat. Jovisst blir det ett nummer två, dock inte i samma form som ettan. Istället för 100 fullmatade sidor papper blir det en fullmatad Ipad-utgåva. Dessutom är planen att ge ut appen på engelska. Skälen till att vi valt detta spår är flera. Sedan årsskiftet drivs tidningen helt av Kurbits Media och utan uppbackning av ett stort förlag. Med tanke på läget på tidskriftsmarknaden, de tunga kostnaderna för tryck och distribution är risken att ge ut en tidning av denna typ stor. Inte nog med det: för att kunna göra det ekonomiskt möjligt krävs många gånger ”kreativa” annonslösningar och anpassning av innehållet som i praktiken gör tidningen långt ifrån så lustfylld och spännande som vi vill. Med detta i beräkning och kombination med de fantastiska möjligheterna i en surfplatta av Ipads typ var valet enkelt.

I skrivande stund tar vi fram innehållet och tidsplanen. Målet är att ha numret ute innan jul.

Vi är väl medvetna om att många av våra läsare säkert är besvikna. Särskilt de av er som inte äger en Ipad. Samtidigt kan vi glädja människor i hela världen genom att distribuera denna tidnings-app internationellt för en låg kostnad istället för att distribuera en papperstidning nationellt till en oförsvarbart hög kostnad. För att inte tala om vilka möjligheter som erbjuds när vi nu kan använda oss av video och ljud utöver välskrivna texter och fina bilder.

Vi vill tacka alla våra fans därute för glada tillrop och pepp! Ni som följer oss på Facebook kommer att få lite inblickar i vad vi håller på med. Vi hörs!

/redaktionen