Vi vann tapeterna! Möt Hemstilats och Mr Perswalls hemstilare

I Hemstilats premiärnummer uppmanade vi er läsare att skapa er drömtapet och få den förverkligad. Tillsammans med tapetföretaget Mr Perswall kunde vi erbjuda inte mindre än 32 kvadratmeter tapet till tre duktiga hemstilare. Nu har vi, efter mycket hårt arbete, sållat och hittat våra tre vinnare. Möt Jenny, Evelina och Thérèse, som alla får egengjorda väggar därhemma.

Mönstret nordiska djur av Jenny Almén vann första pris i Hemstilats tapettävling!

Jenny Almén, foto Jenny Unnegård

Förstapristagaren Jenny Almén, foto Jenny Unnegård

Jenny Almén heter vår förstapristagare, hon finns i Stockholm och skickade in sitt mönster Nordiska djur som hon gärna ville se som tapet. Grattis till förstapriset på 15 kvadratmeter tapet Jenny!
-Tack, vad roligt!

Berätta lite om din tapet:
– Jag är inspirerad av de djur och den natur som finns i Hälsningland, där jag är uppvuxen. Jag började teckna karaktären på djuren. Och senare med hjälp av akvarell och photoshop har jag hittat ett uttryck som passar in på nordiska djur. För att få en kontrast till de lite grå figurerna valde jag rosa som en bakgrundsfärg.

Jenny är illustratör till yrket och säger att hon gillar att göra porträtt och att arbeta med porträttlikhet och karaktärer, vilket också syns i djuren på hennes vinnartapet. Jenny har bakgrund inom mode- och textilbranschen, numera gör hon bland annat unika kuddar, där hon handtecknar direkt på tyget med tusch.

Jenny berättar att hon jobbat mycket med rytmen i sin tapet, för att skapa en harmoni. Hennes 15 kvadratmeter kommer att placeras i sovrummet:
-Jag tror det kan ge en känsla av lugn då man tar in skogen i rummet.

 

Evelina Nisbel vann andra pris med sina flugor

Evelina Nisbel vann andra pris med sina flugor

Andra pris i vår tapettävling går till Evelina Nisbel i Uppsala, för sin önskan om att göra en tapet av en egenmålad tavla i bläck, grattis till 10 kvadratmeter tapet!
-Tack så mycket, vad roligt!

Berätta lite om din tapet:
– För ungefär 7 år sedan, då jag gick i gymnasiet, målade jag en tavla med flugor till slututställningen på estetiska programmet. Jag var, och är fortfarande fascinerad av hur saker som vid första anblicken kan vara rätt fula och rent av äckliga (som insekter) kan bli till något vackert, eller åtminstone något dekorativt. Det var första gången jag testade att måla i flytande bläck och jag tror att jag strax innan hade läst eller hört det ”roliga” uttrycket ’Hundra miljarder flugor kan väl ändå inte ha fel, ät bajs’. Så tavlan bara hände kan man säga.

Evelina läser just nu till högstadie- och gymnasielärare i bild och form och idrott och hälsa. Hon pysslar gärna och har fortsatt att måla och illustrera och hon berättar att tavlan med flugorna har fått följa med genom åren, och alltid haft en framträdande plats.

Framtiden för placeringen av hennes vinnartapet är oviss, då hon just nu bor i en studentlägenhet med man och två barn. Men eftersom hon strax är färdigutbildad är det osäkert var de hamnar härnäst.

– Men eftersom tavlan betyder mycket för mig känns det här ju som en väldigt rolig fortsättning på historien! Jag tänker mig att tapeten skulle kunna passa bra i en hall så småningom.

 

Tredjepriset i Hemstilats och Mr Perswalls tapettävling går till Thérèse Blomkvist, som finns i Göteborg. Hon skickade in det grafiska mönstret Arrow som sin drömtapet. Grattis till 7 m2 tapet Thérèse!
-Tack! Och tack för vinsten!

Therese Blomqvist

Berätta lite om din tapet:
-Mitt bidrag heter Arrow, det är en svart-vit tapet med ett enkelt grafiskt mönster. Jag inreder gärna färgstark och med allt från loppisfynd, arvegods till roliga prylar jag hittat på resor. Till detta blir min ”enkla” tapet en skön och udda kontrast.
Jag bor i en gammal 30-talsvilla i Göteborg, som jag och min sambo håller på att renovera, det känns superkul att få tapetsera med något man själv skapat!

Thérèse är produktdesigner på Lagerhaus, och det är första gången hon gör ett mönster för tapet. Hon berättar att hon letade efter en tapet som passar överallt – i köket, på garderobsdörren i sovrummet, som enkel våd eller en hel vägg. Arrow hamnar i Thérèse och hennes sambos sovrum.

Hemstilat säger grattis till alla vinnare, och hoppas att dessa tapeter får den där drömplatsen därhemma, precis som tänkt. Tack också alla ni andra som skickat in era önsketapeter, vi har imponerats och glatts åt all kreativitet därute! Till er alla som går i tapetdrömmar, det är inte svårt att göra sin egen tapet – våga prova. Kolla in Mr Perswalls (www.mrperswall.se) tjänst och utbud exempelvis. Lycka till!